Wat is NLP coaching?

NLP is de afkorting voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een krachtige, effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de persoonlijke drijfveren en motivaties van ons handelen. Daarnaast is het ook een zeer goede methode om effectiever te communiceren.

Neuro;
Alle informatie die wij waarnemen en tot ons nemen, vindt plaats via onze 5 zintuigen, zijnde zien, horen, voelen, ruiken en proeven. Deze ervaringen worden omgezet naar prikkels, die via ons zenuwstelsel informatie geven aan onze hersenen. Daar wordt deze informatie verwerkt tot een soort herinnering, welke op andere momenten kan bijdragen aan hoe te reageren.

Linguïstisch;
Hiermee wordt de taal die je gebruikt bedoeld. Hoe verwoord jij dat wat je ervaart. Zowel verbaal als non-verbaal.

Programmeren;
De prikkel en de taal samen, zorgen ervoor in welke staat van zijn jij terecht komt. Dit gebeurt grotendeels onbewust en automatisch. Het gedrag of lichaamstaal die je laat zien aan de buitenkant, is ontstaan door oude ervaringen, overtuigingen, etc. welke je door de jaren heen als ‘gewoon’ bent gaan beschouwen. Soms bewust, maar meestal onbewust.

Het doel van NLP is om inzicht te krijgen wat iemand waarneemt en daarmee betekenis geeft aan dat wat hij meent waar te nemen. Door kleine en/of grote aanpassingen te maken in de subjectieve ervaring, ontstaan andere, nieuwe inzichten, welke kunnen bijdragen aan een prettig leven.  

Daarnaast kan NLP bijdragen in een betere communicatie. Wanneer je begrijpt dat iedereen de wereld op zijn of haar manier ervaart, kun je je makkelijker omgaan met de gedachte en het gedrag van de ander. Hierdoor verkleint de kans op discussie of onbegrip.

Een NLP coach richt zich niet op problemen maar op oplossingen. Hij of zij coacht jou om op korte termijn het beste uit jouzelf en de ander te halen en daardoor op een andere manier met jezelf en anderen om te gaan.

Waarbij kan een NLP coach jou helpen?

  • Bij het meer in balans krijgen van je dagelijks leven
  • Beter worden in het bij jezelf blijven (minder last van invloed van buitenaf)
  • Meer controle te krijgen over je denken, voelen en handelen (omgaan met emoties).
  • Beter voor jezelf te kunt zorgen (door middel van grenzen stellen).
  • Meer keuzevrijheid kunnen ervaren.
  • Hoe je succesvoller wordt in dat wat je leuk vindt op zowel persoonlijk als professioneel vlak.
  • Leren omgaan met negatieve en/of overweldigende emoties

Een NLP coach helpt je inzicht te geven in jezelf en daar waar je persoonlijk kunt ontwikkelen.

Door bewust te worden van wat je doet en waarom, ontstaat er ruimte voor ongewenst in gewenst te veranderen. En je zult merken dat wanneer jij anders de wereld gaat bekijken en ervaren, jouw omgeving zal mee resoneren.

De NLP coach zal tevens je bewust maken van de taal die je tegen jezelf spreekt. Wat neem jij aan als waarheid en wat zeg jij tegen jezelf? In hoeverre ben jij jouw eigen messenger van het slechte nieuws en wat kun je beter tegen jezelf zeggen om zodat je positiever in je leven gaat staan en je de beste versie van jezelf kunt zijn.Story-Coach.nl

Wie ben ik?

Ik ben Daphne, ofwel Story-Coach, woonachtig en werkzaam in Vught. Ik coach zowel persoonlijk als online.

Het is mijn missie als NLP Coach om jou te helpen hoe jij een jouw leven een plottwist kunt geven, waardoor jij echt het leven kunt gaan leven zoals jij het wil leven.

Wil jij meer weten of een afspraak maken voor een opstelling? Maak dan een gratis kennismakingsgesprek via de onderstaande knop of neem contact op via info@story-coach.nl of bel 06-28182746