Zweverig aards of aards zweverig?

Wat is dat toch dat ik geregeld mensen om mij heen hoor zeggen dat ze niet zweverig (willen) zijn, terwijl ze van een nature een prachtige spirituele kijk op het leven hebben? Vraag jij je dit ook af, lees dan verder.

Wat is dat toch dat ik geregeld mensen om mij heen hoor zeggen dat ze niet zweverig zijn of willen zijn, terwijl ze van een nature een prachtige spirituele kijk op het leven hebben? Net wanneer het ruimte is voor wat verwondering en diepzinnige vraagstukken, grijpen ze plots naar megamaterialistische onderwerpen of alledaagse kletskoek… of erger nog, wuiven ze het weg als flauwekul.

Story-Coach.nl Zweverig aards of aards zweverig?

Maar wat is er nu eigenlijk mis met een beetje zweverig zijn? Zweverig, of spiritueel, heeft vooral te maken met zingeving. En wanneer we het over zingeving hebben, komen er automatisch vragen naar boven borrelen. Wat betekent dit voor jou? Voor mij? Voor ons allemaal?

Nee, vooral met beide benen op de grond blijven staan.

Maar juist wanneer je eens echt zou kijken naar de aarde onder je voeten zou je ontdekken dat er een wereld bestaat, waarvan wij nog lang niet weten wat het doel of de taak is van alles wat daarin leeft. En alles op deze aarde en daaromheen leeft.

Ja ja, zeggen dan die niet zweverig zijn willende mensen ‘En steen dan? En metaal?’. Alles, want alles bestaat uit energiedeeltjes zoals atomen of moleculen. Dus een steen en een mens zijn beide een samenwerking van energiedeeltjes, alleen in een andere vorm.

En weer terug naar de aarde…beide voeten op de grond hadden we net nog gezegd.

De wereld onder onze voeten is zo groot en onvoorstelbaar.

Story-Coach.nl wortels

Wist jij, bijvoorbeeld, dat bomen met elkaar communiceren? Dat doen ze via de wortels. Wanneer een boom op een bepaalde plek niet goed tot groei kan komen, geeft het een signaal af naar de andere bomen. De andere bomen gaan daarop voedingstoffen afstaan, zodat die boom beter tot groei kan komen. Ook wanneer er gevaar dreigt of wanneer de stuk grond weinig voedingsstoffen bevat, geven ze dit aan elkaar door. Mede hierdoor dragen de bomen bij aan de staat van gezondheid van een bos.

En wist dan ook dan het brein van een boom in de grond zit? Dus eigenlijk kijken wij naar de ‘voeten’ van een boom. Het zijn namelijk de wortels die al het denkwerk doen voor wat de boom nodig heeft om te groeien en in leven te blijven. Niet alleen via communiceren, zoals ik al hierboven schreef, maar zorgt ook voor de opname van water en voedingsstoffen, reguleert de temperatuur, zorgt er niet alleen voor dat de boom zelf stabiel staat, maar stabiliseert ook de directe omgeving, de wortels zorgen er ook voor dat bodeminsecten voeding krijgen…en dat is nog maar het topje van de boomwortelijsberg.

Story-Coach.nl in de natuur

Ik durf voor mijzelf hard op uit te spreken van ik aards zweverig ben, en ook zweverig aards, omdat ik op zoek ben naar zingeving. Niet alleen mijn eigen, maar ook die van de natuur. Ik ben daar een onderdeel van en daarmee maak ik ook deel uit van de zingeving en de spirituele taak van de aarde. Ik draag bij aan het bestaan van de aarde zoals de aarde ook bijdraagt aan mijn bestaan. En ja, daarbij stel ik mijzelf open voor verwondering en stel ik vragen die voorbijgaan aan het dagelijkse en materialistische leven.

Op dit moment gebeurt er zoveel onder onze voeten in de aarde waar we geen weet van hebben. Misschien kunnen we er niet eens bij stilstaan omdat het gewoon te veel is. Alles wat daar diep in de grond wroet, graaft, eet, ademt, en ja, zelfs poept, heeft een doel. Een spirituele taak. En die taak draagt bij aan ons bestaan in het bekende universum, in onze vertrouwde Melkweg, en in alles wat we nog niet kennen daarbuiten. En in dat alles zweeft onze aarde…en dus zijn wij eigenlijk allemaal ‘zweverig’ 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *