Ontdek de Kracht van Positieve Gedachten en tem jouw ‘Neehoorn’

Laat je niet gek maken door het Neehoorn. Jij hebt de macht om je eigen verhaal te schrijven en de keuze om te bepalen welke woorden je serieus neemt en welke je laat gaan als onzin. Wil jij weten wat een 'Neehoorn' is, lees dan verder
Story-coach.nl Het Neehoorn

Hebben jullie wel eens gehoord van Het Neehoorn? Dit is een kinderboek, geschreven door Marc-Uwe Kling, dat gaat over, zoals je al kunt raden, een Eenhoorn die op alles Nee zegt. Een geweldig boek, dat niet alleen erg leuk is, maar ook een prachtige spiegel als voorbeeld van onze innerlijke negatieve storyteller.

Iedereen heeft een soort van ‘Neehoorn’, sommige zelfs een hele kudde Neehoorns.

Je kunt het beste het Neehoorn omschrijven als het kritische, negatieve stemmetje in ons hoofd dat ons bij elke kans laat weten dat we het niet kunnen, niet willen, bang zijn of geen vertrouwen hebben.  

Stel je voor dat het Neehoorn je huisdier is. Het lijkt misschien lief en aandoenlijk met zijn hoorn en bontgekleurde manen, maar onder die oppervlakte schuilt een meester in negativiteit. Het Neehoorn hinnikt voortdurend in je oor en verzekert je dat je dromen onbereikbaar zijn, dat je te zwak bent om te slagen, en dat je het niet waard bent om gelukkig te zijn. Het lijkt wel alsof het speciaal afgericht is om jouw humeur te verpesten!

Maar nu komt de grap.

Story-Coach.nl Hoe tem jij jouw negatieve stemmetje?

Het Neehoorn is eigenlijk een best zielig en aanstellerig hobbelpaard. Zijn kritiek is overdreven en slaat nergens op. Het lijkt wel alsof het Neehoorn op missie is om onze dag te verpesten, maar in werkelijkheid heeft het geen superkrachten. Het enige wat het heeft, is de kracht die jij het geeft.

Laat je niet gek maken door het Neehoorn. Jij hebt de macht om je eigen verhaal te schrijven. Of anders gezegd; Jij hebt de keuze om te bepalen welke woorden je serieus neemt en welke je laat gaan als onzin. Het Neehoorn kan nog zo luid gaan brullen en bokken; jij kunt leren hoe je het Neehoorn met een sprankje humor kunt omarmen en tot rust te brengen.

Empathie is een belangrijke tool.

Wees niet te hard voor jezelf, want we hebben allemaal het Neehoorn in ons hoofd ronddwalen. Erken zijn aanwezigheid, luister naar zijn kritiek, maar geloof niet blindelings in zijn woorden. Het is oké om het soms serieus te nemen, maar laat het niet de touwtjes in handen nemen. Als het Neehoorn zegt dat je het niet kunt, schaterlach dan en zeg: “Haha, dat denk je maar, Neehoorn! Ik ga het gewoon proberen!”

Story-Coach.nl Hoe tem je jouw negatieve stemmetje?

Wil jij de strijd aan met jouw Neehoorn(s)? Neem dan contact met mij op, zodat wij samen de koers gaan uitstippelen voor jouw reis naar bewustzijn en zelfacceptatie. Samen gaan wij op avontuur om jouw Neehoorn te ontmaskeren met lichte humor en provocatieve kracht. Zeg vaarwel tegen het Neehoorn en verwelkom een nieuwe, positieve innerlijke storyteller. Samen zullen we dansen in de prachtige wereld van zelfliefde en veerkracht.

“Laat jouw Neehoorn niet de hoofdrolspeler zijn in jouw levensverhaal. Jij bent de regisseur en je hebt de macht om een ander script te schrijven.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *